Gastvrijheid is niet enkel belangrijk in restaurants of andere soorten horecagelegenheden. Ook bij zorginstellingen is gastvrijheid erg belangrijk. Sommige patiënten/cliënten verblijven immers voor langere tijd in een instelling. Het is dan belangrijk dat deze patiënten of cliënten zich welkom en thuis voelen. Hoe bewerkstellig je deze gastvrijheid dan? Goed eten is hierbij een ontzettend belangrijk onderdeel!
We schreven eerder al over de
Walt Disney methode om de gastvrijheid te vergroten in een ziekenhuis. Het aanpassen, optimaliseren en op maat kunnen aanbieden van de dagelijkse maaltijd van een ziekenhuis is vaak een uitdaging. Er zijn immers heel veel factoren die opnieuw op elkaar moeten worden afgestemd. Toch raden we je aan om eens kritisch te kijken naar het eten.
Het belang van eten in zorginstellingen
Veel mensen klagen steen en been over het eten in ziekenhuizen. Voor patiënten is het vervelend omdat zij er langere tijd verblijven. Voor bezoekers is het vervelend omdat zij toch vaak flink betalen voor minder goed eten. Met een lekkere en voedzame maaltijd krijgt een zorginstelling een betere naam en online reputatie. Patiënten zullen zich er beter voelen, bezoekers zullen meer besteden aan een lekkere maaltijd. Op wat voor manier zorg je ervoor dat je beter eten krijgt in de zorginstelling?
Zoek een goed cateringsbedrijf
Er zijn ontzettend veel facility- en cateringbedrijven die veel geld vragen voor een matige dienstverlening. Het eten wordt over het algemeen slecht beoordeeld en dit kan de naam van een zorginstelling schaden. Wat kun je hieraan doen? Als je maaltijden inkoopt dan kun je eens verschillenden offertes gaan aanvragen bij andere aanbieders. Kijk of zij duidelijke inzichten kunnen geven in de gerechten die zij serveren. Kijk ook eens of het mogelijk is om een eventuele proefdag bij te wonen.
Variatie!
Een veelgehoorde klacht is de eentonigheid van maaltijden bij zorginstellingen. Veel te vaak een simpele aardappel groente vlees maaltijd, of een slappe macaroni. Probeer hier in overleg met de cateringkoks verandering in aan te brengen. Zorg voor een cyclus waardoor het eten in een week nooit hetzelfde is. Dit kan al ontzettend veel schelen!
Opmaak
Veel mensen vergeten weleens hoe belangrijk het is om de opmaak van gerechten serieus te nemen. Een lekker gerecht met aantrekkelijke garnering kan al ontzettend veel doen voor het oog. Zorg dus dat het eten niet alleen van goede kwaliteit is, zorg ook dat het er lekker en goed uitziet!
Gastvrijheid verbeteren
Wil je de gastvrijheid verbeteren in je zorginstelling en een objectieve blik krijgen op de lopende processen? De professionals van
Zorgzorro hebben veel ervaring bij andere zorginstellingen en kunnen je adviseren wat in jouw situatie het beste is om te doen. Neem
contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.